dimecres, 9 de maig del 2007

Wilhel Reich

Avui volem parlar d´una d´aquelles poersonalitats que s´acostaren a la sexualitat des d´una perspectiva social. Wilhelm Reich ( podeu buscar a Google, per exemple, les innombrables pàgines i seguidors), des de ben jovenet lluità a les files d´un Partit Comunista d´Alemanya que encara no estava sota el poder stalinista. Des d´allí promogué moltes iniciatives a favor de la sexualitat dels joves: per exemple els primers centres de planificació familiar del món, hostatgeries perquè els fills i filles dels treballadors poguessin trenir relacions sexuals i així evitar els onerosos hotels. Un dels llibres més interessants d´aquest home fou " La revolución sexual de los jóvenes ". Amb la pujada del poder nazi a Alemanya emigrà als Estats Units continuant la seva tasca. Als EUA va escriure " La función del orgasmo " on es desarrollen molts dels principis científics que després s´han corroborat i a més parla de la mania de Hitler sobre la raça.
Amb el temps desenvolupà un artilugi per tal de fer possible l´orgasme a les persones amb dificultats ( una versió a la americana són les cabines dels sex-shop). Amb la mesura que avançà en edad va tenir problemes amb la justícia puritana i finalment, diuen males llengües, perdé l´equilibri mental.
Actualment Wilhelm Reichi podria semblar desfassat però s´ha de dir que moltes de les seves teories encara estàn vigents. Valdría la pena rellegir a aquest autor de molts més llibres dels que hem citat amb els ulls de l´actualitat materialista.